Predstavenia nových 5G iPhonu a SE 2 sa môže zdržať kvôli koronavírusu

Analytici odhadujú, že príchod nový modelov Apple smartfónu sa môže odložiť o mesiac ako dôsledok opatrení v súvislosti s novým koronavírusom.

Vlajkový model iPhonu obvykle býva predstavený na jeseň – spomeňme odhalenie iPhone 11 a 11 Pro z 20. septembra minulého roku. Takisto sa však vyskytli prípady, kedy sa iné modely značky predstavili na pomedzí októbra a novembra. Súčasné výpadky v produkcii môžu spôsobiť neskorší príchod nového iPhonu 12.

Apple obmedzilo cestovanie svojich inžinierov do apríla, čo má za následok zdržanie testov existujúceho prototypu. Masová výroba nového modelu síce obvykle začína až v lete, no je jasné, že aktuálny stav sa nevyhnutne na procese prejaví.

Podobné zdržanie sa týka aj nástupcu populárneho modelu SE. Ten mal pôvodne prísť v marci, teraz to skôr vyzerá na apríl. Ak by predsa len Apple pritlačil na pílu a cenovo dostupný smartfón predstavil ešte tento mesiac, je možné, že úvodná ponuka zariadení bude čerpať z obmedzených zdrojov.

Na ktorý model sa tešíte viac?

zdroj: 9to5Mac



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.