Predaje Apple Watch zaznamenali nový rekord – nárast o 75%

Značke sa v predchádzajucom štvrťroku očividne darilo.

Podľa odhadov analytikov z IDC (International Data Corporation), Apple v treťom kvartáli predal takmer 12 miliónov hodiniek. V rovnakom období minulého roku, značka dosiahla 6,8 milióna predaných kusov. Predaje Apple Watch teda medziročne stúpli o takmer tri štvrtiny!

Ide o absolútny rekord v prípade segmentu smart hodiniek značky Apple. Doteraz objem predaných zariadení nepresiahol hranicu 9,2 milióna v žiadnom kvartáli.

Za priaznivými číslami tohto roku môže byť aj fakt, že zákazníci majú aktuálne na výber hneď z niekoľkých možností. V ponuke sú high-end Apple Watch Series 6 (okrem iného) s meraním hladiny okysličenia krvi, aj cenovo dostupnejšie Apple Watch SE či starší model Apple Watch Series 3.

Apple nikdy neinformuje o presných počtoch predných kusov Apple Watch vo svojich reportoch. Kategória wearables (nositeľných technológií), do ktorej okrem slúchadiel AirPods spadajú aj Apple hodinky, však značke priniesla v treťom štvrťroku 2020 rekordný zisk – takmer 8 miliárd dolárov. Z toho možno usudzovať, že aj keď ide pri počte predaných kusov o odhad analytikov, je jasné, že Apple Watch sa darilo.

Pokiaľ ide o trh ako taký, IDC odhaduje, že Apple si v segmente wearables nosených na zápästí drží podiel 21,6 % a patrí mu druhé miesto. Kráľom rebríčka je s 24,5 % Xiaomi. V jeho prípade však do  portfólia patria aj fitness výrazne cenovo dostupné náramky.

zdroj: IDC  

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.