Posledný iPod nano bude už čoskoro oficiálne “vintage”

Apple má podľa oficiálnych informácií v pláne ešte tento mesiac zaradiť siedmu generáciu svojho multimediálneho prehrávača na zoznam starých produktov.

V praxi ide o zariadenia, ktoré už nie sú v predaji viac ako päť a zároveň menej ako sedem rokov. Tie ktoré prekročia aj sedemročný míľnik dostanú status “zastaralý”.

Siedmy iPod nano sa objavil v roku 2015 a bol posledným modelom zo segmentu nano, ktorý Apple vytvoril. Prvá generácia má už pätnásť rokov. iPod nano postupne odvtedy menil svoj dizajn a prišiel aj o jeden z ikonických prvkov – ovládacie koliesko.

Posledná, siedma generácia, ktorá je už takmer vintage, nepriniesla okrem nových farieb výraznejšie zmeny, čo podvedome mohlo signalizovať končiaci sa životný cyklus tohto zariadenia. Ten prišiel v roku 2017, kedy Apple spolu s ním vyradil aj iPod shuffle. V ponuke tak ostal jediný iPod, s prívlastkom touch.

V priebehu generácií sa menili proporcie i ovládacie prvky

zdroj: MacRumors

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.