Nové Google Photos menia ikonku aj veci za ňou

Obľúbený nástroj pre správu vašich záberov prichádza po piatich rokoch s redizajnom po vizuálnej aj funkčnej stránke.

Google priniesol do svojej platformy viacero noviniek, ktoré majú v prvom rade zjednoušiť jej používanie. Po novom je rozhranie rozdelené na tri karty:

Photos

Hlavný tab obsahuje všetok obsah, ale odteraz je prehľadnejší vďaka väčším náhľadom a ponúka aj autoplay v prípade videí.

S narastajúcou veľkosťou vašich foto knižníc stúpa aj dôležitosť vyhľadávania. To je po novom v strede pozornosti a umožňuje rýchly prístup ku všetkému, čo hľadáte.

Library

Záložka pre knižnicu obsahuje všetko podstatné – zložky pre jednotlivé albumy, Obľúbené, Kôš či Archív. K dispozícii je aj Print Store, ktorý umožňuje zakúpiť vytlačenie vašich fotografií.

Mapa

Jedna z najžiadanejší funkcií je tu. Nové zobrazenie na mape umožní preskúmavať zábery, ktoré ste zachytili, priamo na mape, v mieste ich vzniku.

Memories

Spomienky, ktoré Google predstavil minulý rok na jeseň, tentokrát ešte vylepšil. Funkcia sa od spustenia tešila veľkej popularite. Pribudli nové kategórie pre Memories, ako rodina, výlety či to naj za posledný týždeň.

Nechýba ani možnosť naopak skryť spomienky a ľudí, na ktorých spomínať nechcete.

Nová ikonka

V neposlednom rade je tu aj nová ikonka. Pôvodná odkazovala na detskú hračku ako odkaz na nostalgiu spojenú s prezeraním fotiek. Redizajn ikonky prichádza so zjednodušením pôvodného symbolu.

zdroj: Google

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.