Ming-Chi Kuo: Prvý Mac bez Intelu do roka a pol

Podľa renomovaného analytika by sme sa Apple počítača s custom ARM procesorom mohli dočkať už v prvej polovici roku 2021.

Predpoveď hovorí o novinke, ktorá bude vybavená čipom, navrhnutým a vyrobeným pod hlavičkou Apple. O tomto kroku Apple sa už hovorí dlhšie. Teraz však konečne získava cieľ konkrétnejšie obrysy v čase.

Prechod od Intel procesorov k vlastným komponentom bude pre spoločnosť nepochybne veľkým krokom. Umožní značke väčšiu mieru flexibility pokiaľ ide o aktualizácie hardvéru ako aj dodatočné ladenie detailov pre ešte lepšie vlastnosti zariadení.

Zmena stratégie v hardvérovej oblasti ide pochopiteľne ruka v ruke so softvérom. Je rovnako dôležité, aby aj macOS bol pripravený na novú generáciu Macov s ARM procesormi.

zdroj: 9to5Mac

cover: Dmitry Chernyshov

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.
pokračovanie článku

Tajomstvo úspechu slúchadiel AirPods

Keď Apple v roku 2016 predstavil prvé bezdrôtové slúchadlá AirPods, odprezentoval ich s veľkou skromnosťou a venoval im len 5 minút času na pódiu. Bolo to veľmi neobvyklé, pretože nové produkty boli zvyčajne sprevádzané veľkolepými prezentáciami a masívnou mediálnou kampaňou. Aj napriek tejto skromnosti sa malé biele slúchadlá stali fenoménom a jednými z najpredávanejších v histórii. Aké je ich tajomstvo úspechu?