iPhone 12 bez podpory 120Hz frekvencie, 5,4 palcová verzia s užším výrezom (+ názvy nových modelov)

Po víre noviniek, ktoré vzišli z minulotýždňového eventu zameraného na Apple Watch a iPad sa pomaly vynárajú aj ďalšie informácie o iPhone, na ktorý si ešte nejaký čas počkáme. Čo nové teda vieme?

Svižnejší displej príde o rok

V prvom rade zlá správa, ktorú priniesol renomovaný analytik Ming-Chi Kuo. Ten najnovšie tvrdí, že tohtoročné iPhony nebudú disponovať 120Hz obnovovacou frekvenciou displeja. Tú Kuo očakáva až budúci rok.

Zároveň v novom reporte spomína, že v prípade najmenšieho modelu iPhone 12 by sme sa mali dočkať o niečo užšieho výrezu. Dôvodom je správne zobrazovanie informácií v tejto časti displeja. Pravý a ľavý horný roh sú miestom, kde na iPhone vidno veci ako intenzitu signálu, aktuálnu úroveň nabitia či presný čas, je teda dôležité, aby tie údaje mali dostatok priestoru.

Pokiaľ ide o zvyšné dve veľkosti – 6,1 a 6,7 palca – tu by mala zostať veľkosť výrezu rovnaká ako pri súčasnom iPhone 11.

M ako mini…

Apple podľa doteraz dostupných informácií plánuje predstaviť celkovo štyri smartfóny v troch veľkostiach – jeden 5,4″, dva 6,1″ a jeden 6,7″ model. Čerstvé info spresňuje aj plánované názvy novej generácie iPhonu, ktorými bude potrebné pestrú ponuku zariadení odlíšiť. Podelil sa o ne na svojom Twitteri leaker L0vetodream. Ak je jeho prognóza presná, malo by ísť o tieto modely:

  • iPhone 12 mini
  • iPhone 12
  • iPhone 12 Pro
  • iPhone 12 Pro Max

Pomenovanie teda ostáva viac-menej totožné s minuloročnou nádielkou smartfónou. Novinkou je prívlastok mini, venovaný najmenšiemu 5,4″ modelu, ktorý bude v prípade iPhonu použitý poprvýkrát v histórii značky.

zdroj: MacRumors

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.