iOS 14 resetuje predvolené apky. Znova

Bug, ktorý už raz znepríjemňoval život mnohým používateľom, je, zdá sa, späť.

O čo šlo?

Nový iOS 14 ponúkol možnosť nastaviť si predvolenú mailovú či webovú aplikáciu podľa svojho výberu. Ak ste teda chceli namiesto natívnych Mail a Safari použiť napríklad Gmail či Google Chrome, týmto nastavením to bolo možné. iPhone následne vedel pri určitých interakciách preferovať vami nastavenú aplikáciu. Všetko fungovalo až do chvíle, keď ste zariadenie reštartovali, resp. vypli a znovu zapli.

Chybu odstránil rýchly update iOS. Teraz to však podľa spätnej väzby od viacerých používateľov vyzerá, že problém je späť, akurát zmenil vzorec správania.

Za všetkým hľadaj update

Po novom sa iPhone vráti k natívnym apkám po tom, čo cez App Store aktualizujete niektorú z vami preferovaných aplikácií. V procese aktualizovania je táto apka chybou softvéru “vymazaná” z pozície predvolenej a vy sa chtiac-nechtiac vrátite k pôvodnému stavu.

Zdá sa teda, že Apple stále túto vec neporiešil do detailov, keďže iba pred pár dňami vyšiel čerstvý update iOS 14.1. Ostáva teda dúfať, že chybu opraví s ďalšou aktualizáciou 14.2, ktorá je aktuálne vo fáze bety.

Dočasným riešením je opätovné zadefinovanie predvolenej apky po každom update Gmailu či Outlooku, čo však samozrejme nie je spôsob, ako by veci mali fungovať. 

zdroj: The Verge

cover: Kon Karampelas

komentár
  1. tak prave som to odskusala, najprv som celkom vypla a potom restarovala iPhon Xs Max a predvoleny gmail aj chrome zostali nadalej prevolenymi aplikaciami, nic sa mi nezmenlo a nevratilo ma k nativnym apkam…..za mna to iOS 14.01 poriesil

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.