Instagram viac ako rok skladoval vymazané fotky a správy

Chybu si všimol bezpečnostný analytik, ktorému aplikácia vyplatila 6 000 dolárov ako odmenu za ohlásenie bugu.

Analytik Saugat Pokharel si po stiahnutí kópie jeho dát všimol, že obsah, ktorý v minulosti vymazal nebol stále odstránený z Instagram serverov. Možnosť stiahnuť si obsah z aplikácie predstavil Instagram pred dvomi rokmi v súlade s GDPR.

Instagram po odhalení chyby vyhlásil, že išlo o chybu, ktorú už vývojári odstránili. Podobný problém mal v minulosti napríklad aj Twitter. Aj keď išlo takisto o chybu a nie zámer, je dobré myslieť na to, že aj po vymazaní obsahu zo strany používateľa, sa môžu jeho dáta stále určitý čas nachádzať na serveroch. Instagram uviedol, že v jeho prípade sú to zhruba 3 mesiace.

zdroj: MacRumors

komentár
  1. Pre mna su vyjadrenie korporacii nepodstatne a nezaujimave – vzdy povedia co potrebuje verejnost pocut – to sa snad da ocakavat.

    Je mi jasne ze si spravia prepocet cost benefit v pripade pokuty ako to robil VW s emisnou kauzou. Nie som naivny ze sa nieco maze .. naco by to robili? pff, koho zaujima nejake GDPR jednotlivca ked on je velky pan s balikom penazi :) jedine co spravili chybu je, ze do filtra na export dat nedali podmienku neexportovat starsie ako ..

    Zaver? kazdy sa ma spoliehat sam na seba lebo zijeme v takej dobe, inak povedane nedavaj data na net ktore nechces aby boli verejne

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.