Google Meet bude od mája zadarmo

Google oznámil, že svoju službu pre videokonferencie sprístupní pre každého s Google účtom bezplatne. Už od budúceho mesiaca.

Po exkluzivite pre G-Suite predplatiteľov sa tak služba dostane k širšej základni ľudí. Pre jej bezplatné využívanie stačí mať aktívny Google účet do konca septembra tohto roku.

Google Meet ponúka viacero funkcií, ktoré vynieslo nedávno na výslnie aj ďalší videohovorový nástroj, Zoom. Riešenie od Google ponúka konferencie až pre stovku používateľov, možnosť naplánovať si čas videohovoru a takisto zdieľanie obrazovky.

Bežne je pre neplatiacich používateľov zavedený hodinový limit na jeden videohovor, spoločnosť však toto obmedzenie po dobu sprístupnenia služby odstráni. S ohľadom na nedávne kotrmelce Zoomu v oblasti súkromia a ochrany údajov, nezabudol Google zdôrazniť šifrovanie video mítingov.

Ak chcete realizovať videohovory cez Google Meet, stačí si stiahnuť Hangouts Meet pre iOS alebo navštíviť oficiálny web. Sprístupnenie bezplatnej verzie má byť postupné, takže sa treba prihlásiť, aby ste dostali info, keď bude možnosť dostupná.

zdroj: Google

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť