Cupertino chystá Apple TV s novými čipmi a ovládačom

Nová generácia set top boxu ponúkne podľa čerstvých informácií niekoľko modelov poháňaných variantmi čipov A12 a A14X. Pracuje sa aj na novom ovládači.

O novinky ohľadom Apple TV sa podelil leaker, ktorý na Twitteri vystupuje ako choco_bit. Vo svojom príspevku nešpecifikoval, či ide o ovládač, o ktorom sa hovorilo už dávnejšie ako o Siri Remote alebo pôjde o celkom nový typ.

Podľa leakera Apple zároveň spolupracuje na vývoji nových hier pre Apple Arcade, ktoré budú na úrovni tých konzolových. Spoločnosť tak chcel ďalej rozvíjať svoju hernú službu, predstavenú minulý rok.

Vo svojom príspevku choco_bit uviedol, že niektoré z týchto titulov bude možné hrať iba na zariadeniach s procesorom A13 alebo novším, čo dosť pravdepodobne ukazuje na pripravovaný update Apple TV aj s čipom, ktorý bude tieto nároky spĺňať. V tejto súvislosti iný leaker, Jon Prosser, avizoval, že nová Apple TV ponúkne A12X Bionic, no ďalšie zdroje hovoria aj o čipe A14, ktorým je aktuálne poháňaný najnovší iPad Air a ktorý uvidíme pravdepodobne aj v nových iPhonoch.

Nový procesor A14 Bionic podľa nedávno zverejnených benchmarkov ponúka oproti A13 výrazné zlepšenie výkonu.

zdroj: MacRumors



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.