Clips dostali doteraz najväčší update

Natívna aplikácia pre iPhone a iPad určená pre tvorbu videí prináša nálož nových funkcií.

Rôzne formáty aj HDR

Vývojári rozšírili apku o funkcie, ktoré boli žiadané komunitou. Ich spoločným cieľom je ešte viac zjednodušiť proces tvorby videa pre kohokoľvek, kto vezme do rúk iPhone či iPad a pustí sa do nakrúcania.

Verzia 3.0 prináša nové rozhranie, videá na šírku aj možnosť záznamu v HDR pre iPhone 12, vďaka čomu budú mať videá výraznejšie farby a kontrast. Nové, zjednodušené UI s celoobrazovkovými prehliadačmi pre iPhone pre jednoduchšie pridávanie efektov a záznam.

iPad verzia prináša horizontálne rozloženie, podporu Scribble rozhrania, vďaka ktorému môžete používať Apple Pencil a nechýba ani možnosť využiť trackpad či myš. Celkovo Clips pre iPad prináša rozhranie šíte viac na mieru tabletu a novým možnostiam jeho vlastného OS.

Nová verzia takisto umožňuje tvorbu videí v rôznych formátoch obrazu – s orientáciou na šírku či na výšku, čo je užitočné pri tvorbe obsahu pre rôzne siete a účely.

zdroj: Apple



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.