Apple získal startup Camerai špecializovaný na AR

Akvizícia izraelského startup prebehla v tichosti ešte minulý rok, no informácie o nej sa objavili až teraz. Čo znamená pre budúcnosť fotografie na Apple zariadeniach?

Startupisti vyvinuli technológie zamerané na fotografiu, pokročilé strojové učenie a snímanie okolia, ktoré si už stihli nájsť cestu do Apple fotoaparátov. Možnosti, ktoré Camerai do hry priniesol zároveň zjednodušili prácu vývojárom aplikácií s rozšírenou realitou.

Bližšie informácie o technológiách priniesol portál TechCrunch. Podľa jeho zistení umožňujú detekciu rôznych predmetov v zábere, ich obkresleniu s veľkou presnosťou, vďaka čomu je možné ich obmieňať či umiestňovať v rámci fotografie rôzne filtre. Ďalšia z technológií dokáže v reálnom čase vykresliť kĺby na zábere ľudského tela, iná zase pracuje zo selektívnym ostrením pre pokročilé možnosti portrétovej fotografie (pozn: ide o dokumentáciu z roku 2018, kedy niečo také nebolo na smartfónoch štandardom).

Podľa oficiálnych informácií zaplatilo Cupertino za startup niekoľko desiatok miliónov dolárov, presnú sumu nepoznáme.

zdroj: TechCrunch

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.