Apple plánuje kompaktný MacBook s vlastným čipom – ešte tento rok!

Novinka ponúkne 12 palcovú Retinu, Apple Silicon procesor a váhu pod jeden kilogram.

Podľa čerstvého reportu od The China Times má nový laptop od Apple disponovať A14X procesorom a výdržou 15 až 20 hodín na jedno nabitie. Zariadenie bude ideálne pre ľudí, pre ktorých je kľúčovým faktorom pri výbere počítača mobilitu.

O 12 palcovom MacBooku sa už hovorilo – konkrétne to bol leaker @choco_bit, ktorý na Twitter v júni zverejnil správu, že Apple môže znovu vrátiť do hry vyradený MacBook. S minimálnymi zmenami v dizajne, no možno s 5G rozhraním.

V kontraste s prognózami o oživení 12 palcového zariadenia, sú predpovede renomovaného Ming-Chi Kua, ktorý za prvý Mac s Apple Silicon čipom označil 13,3 palcový MacBook Pro. Hovoril však aj o MacBooku Air s ARM. V hrej je teda aj možnosť, že menší model bude nakoniec redizajnovaný Air.

V reporte sa okrem 12 palcového MacBooku spomína takisto iMac s Apple Silicon, ktorý by značka mohla predstaviť v priebehu budúceho roka.

zdroj: The China Times

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.