Americkým colníkom sa podaril “záťah roka”

Tí sa na svojom Twitteri pochválili zadržaním rekordného objemu falošných AirPods z Hong Kongu. Celé to však malo jeden háčik a pre colníkov aj bizarnú dohru.

Toto nie je jablko

U.S. Customs and Border Protection (CBP) na letisku JFK zadržalo dodávku neuveriteľných 2 000 kusov bezdrôtových slúchadiel, ktoré vyhodnotili ako falošné AirPods v hodnote takmer 400 000 dolárov. Pravdepodobne v euforickom dojazde z tohto úlovku zatweetovali novinku do sveta s nadpisom “Toto nie je 🍎. Pridali k nemu aj fotky kontrabandu a šou sa mohla začať.

Pod tweet im reagovali OnePlus USA, ktorý ich s dávkou humoru požiadal, aby im colníci slúchadlá vrátili. Ako neskôr totiž vyšlo najavo, nešlo o falošné AirPods, ale pravé OnePlus Buds, slúchadlá od značky OnePlus, ktorej US divízia sa o svoje produkty uchmatnuté colníkmi prihlásila. Na fotkách, ktoré tweet amerických colníkov sprevádzali, totiž spoznali svoje OnePlus, ktoré smerovali z Hong Kongu do Nevady.

Ostražití na dennej báze

Aby bol trapas dokonalý, ešte predtým stihla CBP k pôvodnému tweetu pripojiť aj tlačovú správu, v ktorej pochválila hrdinskú prácu svojich zamestnancov, ktorí “denne chránia americkú verejnosť pred rôznymi nástrahami”“zadržanie falzifikátov slúchadiel je názornou ukážkou ostražitosti a odhodlania dôstojníkov CBP”.

Na obranu ostražitých dôstojníkov treba na druhej strane dodať, že OnePlus naozaj v mnohom pripomínajú Apple AirPods a aj to, že trh priebežne “osviežujú” klony týchto populárnych slúchadiel. OnePlus však rozhodne nepatrí medzi neznámych šmelinárov, ide naopak o dobre známu značku.

zdroj: MacRumors

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.