Ako efektívne využívať iPad s novou Magic Keyboard a inými trackpadmi

Spoznajte funkcie a triky pre čo najlepšie využitie nových možností ovládania.

Video, ktoré sa objavilo na oficiálnom Apple Support kanáli, prezentuje postupne rôzne spôsoby práce s novým zariadením a jeho príslušenstvom. Dozviete sa v ňom potrebné info o jednotlivých gestách aj nastaveniach, ktoré vám umožnia vyťažiť z kurzoru v iPadOS 13.4 to najlepšie.

Nový ovládací prvok sa objavuje iba vtedy, keď ho potrebuje (teda pri dotyku na trackpade či myši). Môžete využiť slide tromi prstami, aby ste otvorili prepínanie apiek, slide do pravého rohu displeja zobrazí aplikácie v rámci Slide Over. Vo videu sa takisto dozviete ako si zmeniť nastavenia kurzoru pre váš iPad.

Na demonštráciu nových možností je logicky v návode prítomná Apple klávesnica – treba však dodať, že rovnaké gestá je možné realizovať aj na Magic Trackpade 2 či inom príslušenstve od tretích strán. Samozrejme, podmienkou je kompatibilita s iPadOS 13.4.

zdroj: Apple

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.
Gemini
pokračovanie článku

Kto prinesie vyspelú AI na iOS 18? Apple to nebude

Koncom minulého roka sa objavila správa, podľa ktorej Apple plánuje priniesť rozšírenú AI funkcionalitu na iPhone a ďalšie zariadenia. Výraznou premenou by si mala prejsť Siri, digitálna asistentka, ktorá už skôr zaostávala za konkurentmi, vo svete GPT je však ešte archaickejšia.