Stanovisko Apple k bezpečnosti iOS

Google minulý týždeň vydal blog o možných nedostatkoch v bezpečnosti iOS. Prinášame vám informácie z oficiálneho vyjadrenia Apple.

Spoločnosť chce predovšetkým informovať zákazníkov, ktorí vyjadrili znepokejenie v súvislosti s možnými trhlinami v bezpečnosti, o faktoch a uviesť tak veci na pravú mieru.

Po prvé, sofistikované útoky boli úzko zamerané, čo odporuje tvrdeniu o širokospektrálnom ťažení z iPhonov. Útok zasiahol asi desiatku webov, ktorých obsah bol zameraný na komunitu Uighurov. Apple však zdôraznilo, že nezávisle od veľkosti útoku alebo jeho zamerania, berie naďalej bezpečnosť svojich používateľov veľmi vážne.

Spoločnosť poukázala aj na to, že blogový príspevok Google, ktorý vyšiel pol roka po februárových patchoch iOS, má vyvolať falošný dojem masového zneužitia, ktoré monitoruje aktivity celej populácie v reálnom čas. Čo samozrejme je predstava, ktorá používateľov iPhonov znepokojuje. To sa však nestalo.

Ďalším faktom je, že útoky, ktoré sa udiali, trvali iba krátku dobu, nie viac ako dva mesiace. To jasne odporuje tvrdeniu Google o období dvoch rokov. Apple spomínané problémy so zabezpečením vyriešilo do desiatich dní po zistení problému. V čase, keď ich Google ohľadom bezpečnostných rizík oslovil, dané bugy boli už v procese riešenia.

Záverom Apple dodáva, že softvérové zabezpečenie je nikdy nekončiacou úlohou a chce ubezpečiť svojich zákazníkov o usilovnosti, s ktorou na bezpečnostných riešeniach pracujú. iOS zabezpečenie je podľa spoločnosti bezkonkurenčné, keďže Apple vytvára end-to-end riešenia pre ich hardvér aj softvér a neustále danú ochranu vylepšuje.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.