Netflix plánuje priniesť do kín ručne kreslený animák

Nový vianočný príbeh o pôvode Santa Clausa odsúva bokom dominantné CGI a namiesto neho siaha po 2D ručnej kresbou.

Film so stručným názvom Klaus vzniká pod taktovkou Sergia Pablosa, ktorý stojí napríklad za známym Ja, zloduch. Snímka v tržbách prekonala dokonca aj takú kultovku ako Toy Story. To môže byť jeden z dôvodov prečo sa Netflix rozhodol pre tento projekt osloviť práve tohto autora.

Pablos sa rozhodol priniesť origin story Santa Clausa v zaujímavom vizuálnom štýle. Ten je daný jednak už spomínanou ručnou kresbou a v druhom rade aj 3D animáciou a nasvietením. Výsledok je skutočne pôsobivý. A má to najlepšie z oboch svetov – krásu tradičných 2D rozprávok a pôsobivé efekty súčasných technológií.

Voľba pracovnej metódy a tradičnej techniky ostatne nemusí byť v prípade Sergia Pablosa prekvapením. Autor má za sebou skúsenosti z práce na projektoch ako Hercules, Zvonár u Matky Božej či Tarzan. Tieto filmy štúdia Disney dnes patria ku klasikám 2D celovečerných animákov.

Pozrite si trailer k filmu Klaus, ktorý už nájdete v ponuke Netflixu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.