Galéria: Nový Apple Store vo washingtonskej Carnegie Library

Minulý víkend Apple otvoril ďalší Apple Store, tentoraz vo Washington DC. Fanúšikovia dobovej architektúry si prídu na svoje.

Apple Carnegie Library sa nachádza v čerstvo renovovanej historickej budove knižnice Carnegie Library vo Washington DC. Knižnica bola po prvýkrát otvorená v roku 1903 a slúžila ako komunitné centrum pre vzdelávanie a kreativitu.

Toto poslanie chce Apple zachovať aj dnes predovšetkým pomocou prednášok a workshopov Today at Apple, ktoré sa budú pravidelne konať v rozsiahlom átriu. Na začiatok si spoločnosť pripravila prednášky v rámci svojho festivalu StoryMaker – šesť týždňov podujatí, počas ktorých sa 40 umelcov, hudobníkov, fotografov, filmárov a aktivistov podelí o svoje vlastné príbehy.

Rekonštruované átrium, v ktorom sa budú konať pravidelné workshopy Today at Apple.

Okrem rekonštrukcie historickej fasády a interiéru budovy, o ktorú sa postaralo architektonické štúdio Foster + Partners a šéfdiazjnér Jony Ive sa firma postarala aj o zachovanie pôvodného ducha stavby.

Veľké schodisko vedie priamo do DC History Center na druhom podlaží a v suteréne zas nájdeme Carnegie Gallery, kde sú vystavené dobové fotografie a dokumenty.

Pôvodné priestory Carnegie Library dnes a v rokoch 1908 (vľavo) a 1903 (vpravo).

Apple taktiež vyzdvihuje, že v predajni pracuje 20 zamestanncov ovládajúcich americkú znakovú reč. Celkovo by ste sa mali dohovoriť v 27 svetových jazykoch.

Fotky slávnostného otvárania z tejto soboty, na ktorom sa zúčastnil aj Tim Cook a nová vedúca maloobchodu Deidre O’Brien, si môžete pozrieť na tomto odkaze.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.