Čo prinesie Illustrator pre iPad?

Na vydanie jednej z vlajkových lodí Adobe pre tablety si ešte nejaký čas počkáme. Nezaškodí však vedieť, čo by sa malo v programe pre novú platformu objaviť.

Illustrator má priniesť používateľský zážitok šitý na mieru tabletovému prostrediu. Softvér tak ponúkne v prvom rade prekopané rozhranie, ktoré bude navrhnuté tak, aby sa na displeji iPadu ovláda čo najefektívnejšie a prirodzene.

Program by mal dať používateľom aj viacero možností ako využiť špecifiká práce so zariadením tohto typu. Okrem iného napríklad bude možné urobiť fotku skice, ktorá vám leží na stole a pomocou programu ju previesť do kriviek. Samozrejme, určitým spôsobom, je toto možné aj na desktope, ale tu je pravdepodobne reč o plynulejšom a rýchlejšom procese.

Adobe chce profilovať nový Illustrator pre iPad ako softvér, ktorý dokáže plnohodnotne slúžiť pri tvorbe výstupov. To znamená, že veľa vecí, ktoré dnes robíme v Ai na počítači, by malo byť možné kompletne realizovať aj na tablete.

Ak predsa len budete chcieť, či potrebovať presun k počítaču, program vám ponúkne Creative Cloud zálohovanie, s ktorým budete mať prístup k projektom na desktope aj iPade. Nový Photoshop, ktorý je tiež dostupný aj v iPad verzii, už túto funkcionalitu samozrejme ponúka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.