Beats predstavilo nové Solo slúchadla s ANC

Značka pripravuje produkciu nových bezdrôtových slúchadiel, ktoré budú disponovať očakávanou technológiou potlačenia ruchu. Kedy môžeme očakávate túto novinku?

Ide o prvý celoušný model od Beats, ktorý bude ponúkať túto pokročilú funkciu. Po novom sa produkt volá Solo Pro a jeho cena je 300 dolárov. Dočkať by sme sa ho mohli už koncom októbra. Prvé objednávky značka plánuje expedovať 30. 10.

Podľa predajov produktovej rady Solo ide o aktuálne najpopulárnejšie slúchadlá na trhu. Predalo sa ich doteraz viac ako 30 miliónov. Solo Pro sa má stať novým prémiovým produktom rady.

Nový dizajn aj farby

Nové slúchadlá sa inšpirujú dizajnom predošlej generácie Solo. Viaceré úpravy sú však viditeľné na prvý pohľad. Matný vzhľad nahradil lesk, ktorý chtiac-nechtiac pôsobil lacným dojmom. Na výber bude viacero farieb. Medzi nimi sivá, čierna, slonovinová, modrá v tmavej i svetlej variante a červená. Posledné tri spomínané sú limitky, výsledok spolupráce s Pharrellom Williamsom.

Kovové posuvné časti sú po novom bez prekrytia. Výsledok vyzerá vizuálne dobre a navyše značka verí, že takéto spracovanie zaručí pevnosť celých slúchadiel a tým aj prilnutie k hlave a optimálne potlačenie ruchov. Tlačidlo Power by ste hľadali márne. Solo Pro sa “zobudia”, keď ich rozbalíte.

ANC, Siri aj skupinové počúvanie

Active Noise Cancellation je možné aktivovať tlačidlom na spodnej časti ľavého slúchadla. Na mieste, kde sa predtým nachádzal 3,5 mm vstup. Ten je minulosťou – ak plánujete počúvať cez kábel pre lepšiu kvalitu zvuku, budete musieť siahnuť po Lightning port adaptéri. Krok je jasným dôsledkom stratégie Apple, ktorá klasický slúchadlový jack hodila cez palubu.

Potláčanie ruchov v novom modeli vychádza z technológie v Studio 3 modeli. Celoušný dizajn nových Solo Pro však vyžadoval optimalizáciu a prispôsobenie. ANC v nových slúchadlách spraví “audiosnímku” vášho okolia a podľa nej vyhodnotí mieru, s akou treba ruchy regulovať. Berie do úvahy napríklad aj úroveň prilnutia a prispôsobí svoju aktivitu napríklad okuliarom, vlasom, náušniciam, ktoré môžu spôsobiť neúplne priliehanie ušníc k uchu.

Potlačenie ruchov môže v niektorých situáciách pôsobiť izolujúco. Preto v novom modeli nájdete aj tzv. Transparency mode. Aktivujete ho ďalším stlačením ANC tlačidla. Následne budete cez slúchadlá počuť, čo sa deje okolo vás. V Beats chceli, aby tieto zvuky boli čo najpresnejším odrazom reality.

Slúchadlá disponujú H1 čipom, vďaka čomu ich je možné spárovať s Apple zariadeniami ale aj poprosiť Siri, nech vám zahrá tú vašu. Solo Pro podporujú aj funkciu zdieľania z iOS 13.1. Tá vám umožní počúvať to isté na viacerých audio výstupoch s podporou tejto funkcie.

Výdrž

S aktivovaným ANC by slúchadlá mali vydržať 22 hodín prehrávania. Ak ale nie ste práve na stavbe, či bujarej oslave, môžete funkciu vypnúť a dočkáte sa 2-násobku hodín. Nabíjate cez Lightning a vďaka funkcii rýchleho nabíjania môžete po desiatich minútach počúvať tri hodiny.

komentáre
  1. Pravda :) naše výpočtové oddelenie dnes ťuklo vedľa a výsledok je táto vtipná (ne)rovnica – ďakujeme za upozornenie!

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.