Apple Watch Series 5 majú nový typ batérie

Aj keď sa na prvý pohľad od svojho predchodcu nelíši, má 40 mm variant novej generácie Apple Watch jednu podstatnú zmenu. Tá sa ukrýva pod kapotou.

Portál iFixit počas analýzy zariadenia zistil, že nový model Apple hodiniek disponuje batériou, ktorá je vsadená do kovu. Klasické lithium-ion batérie bývajú zasadené do obalu z čiernej fólie. K novému dizajnu batérie sa viaže aj patent, ktorý zmenu ďalej vysvetľuje.

zdroj: iFixit

Jedná sa o vylepšenie, ktoré šetrí priestor a v prípade kompaktného dizajnu hodiniek sa počíta každý milimeter. Úspornejší dizajn z hľadiska priestoru môže byť zároveň odpoveďou na to, ako Apple dosiahlo výkonejšiu batériu bez zmeny rozmerov.

Kovový obal navyše poskytuje lepšiu ochranu ako spomínané fóliové púzdro. To, či Apple podobný dizajn implementuje postupne aj do ostatných zariadení ostáva nezodpovedané. Test na tom najmenšom z produktov však môže byť začiatkom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.