Apple predstavil AirPods Pro s potláčaním hluku a novou cenovkou

Nová generácia AirPodov je tu a prináša pokročilé technológie v ešte menšom balení.

Dohady boli pravdivé a Apple skutočne tento rok predstavil dvojo nových AirPodov. Tie prvé priniesli začiatkom roka len vnútorné upgrady a nové puzdro s bezdrôtovým nabíjaním. AirPods Pro sú však poctivou novinkou s celkom prekopaným dizajnom a novými funkciami.

Nenahrádzajú však doterajší model a v ponuke figurujú ako prémiová „Pro“ verzia. Čo teda dostaneme za prémiovú cenu 250 dolárov?

Nový dizajn

V prvom rade, nové AirPody sú tentoraz klasickými „štupľami“ so silikónovými koncovkami, ktoré lepšie izolujú od okolia, poskytujú lepší zvuk a mali by aj pevnejšie držať v uchu. Sú taktiež výrazne kratšie a tým pádom aj o niečo nenápadnejšie.

Menšia batéria by však nemala byť problémom a podľa Applu poskytujú rovnakú výdrž približne 5 hodín neustáleho používania. AirPods Pro sú taktiež oficiálne odolné voči potu a vode.

Najväčšou novinkou je však aktívne potláčanie zvuku a technológia Adaptive EQ, ktorá automaticky upravuje stredy a basy podľa tvaru používateľovho ucha. Na aktívne potláčanie hluku využívajú AirPody dvojicu mikrofónov na každom slúchadle – jeden smerom von, ktorý filtruje okolité zvuky a druhý smerujúci do ucha, ktorý zachytáva zvyšný hluk ešte predtým, ako sa dostane do zvukovodu.

Tri režimy izolácie

A čo teda keď človek nechce byť izolovaný od svojho okolia, napríklad pri prechádzaní cez ulicu? Apple ponúka takzvaný Transparency Mode, ktorý po aktivácii pustí dnu vybrané zvuky ako prechádzajúce autá či hlasy ľudí vedľa vás.

Aktivujete ho buď podržaním ikony hlasitosti v Ovládacom centre alebo priamo na slúchadlách, vďaka novému tlakovému senzoru. Pomocou neho môžete taktiež prepínať medzi aktívnym potláčaním hluku a transparentným módom.

Zopár technických detailov na záver. AirPods Pro obsahujú bezdrôtový čip H1 s desiatimi špecializovanými jadrami a podporu Hey Siri. V bežnom režime vydržia na jedno nabitie päť hodín prehrávania hudby, s aktívnym potláčaním hluku o polhodinu menej a pri telefonovaní tri a pol hodiny.

Puzdro pritom na jedno nabitie dokáže slúchadlá poháňať vyše 24 hodín (18 hodín pri telefonovaní). Nabiť ho môžete cez Lightning port alebo akúkoľvek Qi bezdrôtovú nabíjačku.

Cena a dostupnosť

Slúchadlá sa na trh dostanú už túto stredu, 30. októbra, zatiaľ však nevieme v akých počtoch. Cenovo sú na tom len o niečo drahšie ako predošlá druhá generácia s bezdrôtovým puzdrom.

Na nemeckom Apple Store sú k dispozícii na predobjednanie za 279 eur. V ponuke zostávajú aj AirPody druhej generácie bez bezdrôtového puzdra za 179 eur.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť