Adobe Fresco je tu

Nová aplikácia na tvorbu digitálnej grafiky a ilustrácií je už dostupná na stiahnutie pre iPad. Najnovší prírastok do Creative Cloud balíka bol prvýkrát predstavený v novembri minulého roku.

Predplatné alebo freemium?

Popularita podobných aplíkácií, najmä Procreate, bola pravdepodobne jedným z dôvodov, prečo sa Adobe rozhodlo vstúpiť do týchto vôd. Narozdiel od spomínaného Procreate však Fresco ide rovnakou cestou ako zvyšok CC rodiny, t.j. na báze predplatného – v tomto prípade 10 dolárov mesačne.

Okrem štandardnej verzie má appka aj svoj freemium klon, ktorý ponúkne osekanú verziu profi nástrojov, ale zároveň dostatok možností ako si Fresco otestovať, kým sa rozhodnete upísať.

Ako na plátne

Hlavným cieľom softvéru je priniesť dojem z tvorby tradičnými nástrojmi pre kreslenie a maľovanie. A tým samozrejme nemyslíme MS Paint. Ako uvádzajú autori aplikácie, má byť určená profesionálom, ale navrhnutá tak, aby sa jednoducho používala.

Pokiaľ ide o samotné nástroje, Fresco o sebe vyhlasuje, že ponúka najrozsiahlejšiu kolekciu brushov, vrátane tých z Photoshopu. Zároveň poskytne program možnosť kombinácie vektorových a rastrových brushov. 

Okrem toho tu nájdete aj výber z Live Brushes, ktoré bežia na machine learning platforme Sensei z produkcie Adobe. Firma sľubuje zážitok veľmi blízky k práci so štetcami na plátne. Fresco ponúkne možnosť prispôsobenia UI podľa špecifických potrieb používateľa a takisto možnosť nastavenia pre praváka aj ľaváka ako aj fullscreen mód.

Aktuálne je appka Fresco dostupná pre iPad, Adobe však uisťuje, že na dohľad sú aj verzie pre iné dotykové zariadenia a stylusy.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.
pokračovanie článku

iStores prináša prémiový zážitok z Apple produktov do novootvorenej predajne v bratislavskom Avione

iStores, najväčší predajca produktov Apple na Slovensku, otvára 22. marca 2024 v bratislavskom Avione prvú predajňu Apple Premium Partner (APP), ktorá je svojím konceptom, úrovňou služieb a zákazníckym zážitkom doposiaľ najbližšie k predajniam Apple Store. Jediný priestor svojho druhu na Slovensku ponúkne na ploche 250 m2 nielen širokú škálu produktov Apple, ale aj kompletný servis, poradenstvo a unikátnu zákaznícku skúsenosť prostredníctvom školení a workshopov v jedinečnom interiéri s prémiovým vybavením.