Tim Cook vystúpil ako rečník na Duke University, pozrite si jeho prejav

Tim Cook včera vystúpil na promóciách svojej alma mater, Duke University. Pozrite si video jeho inšpiratívnej reči.

Tim Cook bol čestným hosťom na tohtoročných promóciách absolventov na Duke University v Severnej Karolíne. Jeho prejav bol ako zvyčajne nabitý politickým posolstvom.

Okrem tém ako životné prostredie a právo na súkromie, ktorými sa otvorene riadi aj Apple, spomenul taktiež rovnoprávnosť medzi občanmi, kritizoval imigračnú politiku a odpor voči klimatickým zmenám súčasnej americkej administratívy, či hnutie #metoo proti sexuálnemu obťažovaniu žien.

Absolventov Cook nabáda, aby mysleli inak, vzopreli sa zaužívanému status quo a nechali svet lepším, ako naň prišli. Spomína taktiež na svoje inšpirácie, vrátane Johna F. Kennedyho, Martina Luthera Kinga, či priateľa Steva Jobsa.

“Tempo, ktorým je dnes možné zaznamenať pokrok, sa dramaticky urýchlilo. S pomocou technológií má každý jednotlivec nástroje, potenciál a dosah na to, aby zlepšil svet. To zo súčasnosti robí tú najlepšiu dobu, v ktorej môžeme žiť.

Čokoľvek sa rozhodnete vo svojom živote robiť, kamkoľvek vás vaša múza zavedie, nalieham na vás, vezmite moc, ktorá vám bola udelená a použite ju na konanie dobra. Snažte sa zanechať tento svet lepším, než ste ho našli.”

Celý, takmer 15-minútový Cookov prejav si môžete pozrieť na videu nižšie.

komentár
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.