Oficiálne: Nový Mac Pro príde v roku 2019, Apple spolupracuje s profíkmi z oboru

To, že Apple pracuje na novom modulárnom Macu Pro, už vieme. Teraz však spoločnosť potvrdila aj dátum jeho vydania – uvidíme ho niekedy budúci rok.

Matthew Panzarino z TechCrunch sa opäť pozrel do zákulisia Applu a vo svojom článku prináša hneď viacero zaujímavých informácií. Podľa predstaviteľov spoločnosti je nový Mac Pro produktom pre rok 2019. O informáciu, pre tajnostkársku spoločnosť inak veľmi atypickú, sa podelili kvôli viacerým dôvodom.

Prvým je snaha zlepšiť komunikáciu so svojou profesionálnou zákazníckou základňou. Druhý dôvod má zas ekonomickú motiváciu – záujemcom o nedávno vydaný iMac Pro totiž spoločnosť odkazuje “Ak ste na pochybách, nečakajte a kupujte iMac. Nový Mac Pro príde najskôr o rok”.

Okrem približného dátumu vydania sa od Panzarina však dozvedáme aj ďalšie zaujímavosti. Apple mu umožnil nazrieť do kancelárií tímov, ktoré pracujú na nových Pro mašinách a softvéru, ktorý na nich pobeží. Zdá sa, že kalifornská spoločnosť sa poučila z nevydareného pokusu o redizajn Macu Pro pred niekoľkými rokmi a profesionálov sa teraz snaží zaujať s veľkou opatrnosťou.

eGPU v kombinácii s MacBookom Pro majú pred sebou zrejme svetlú budúcnosť. Zdroj: TechCrunch

Na nových Macoch pracuje tzv. Pro Workflow Team. Ten pozostáva okrem hardvérových inžinierov a softvérových vývojárov aj z reálnych tvorcov obsahu a umelcov, ktorým spoločnosť ponúkla lukratívne kontrakty za ich odbornú konzultáciu. Ako už zo samotného názvu vypovedá, novozaložený tím sa nesústredí len na samotné produkty ako doteraz, ale skôr študuje celkový workflow, pomocou ktorého sa používatelia dopracujú k želaným výsledkom.

Vďaka priamej spolupráci s nimi je možné ihneď implementovať požadované zmeny do softvéru, akým je napríkald Final Cut Pro. Po Cupertinskom campuse sa v čase rozhovoru napríklad prechádzal malý filmový štáb, ktorý nakrúcal materiál na neskoršie spracovanie pomocou pripravovaných strojov. Apple pritom vraví, že Mac Pro nebude zďaleka jediným, kto z takéhoto procesu niečo vyťaží.

Nové poznatky by sa mali aplikovať aj na MacBooky Pro, iMacy (možno aj nový Mac Mini) a taktiež samotný macOS. V dielni spoločnosti sa napríklad veľký dôraz kládol na MacBook Pro s externou grafickou kartou, ktorých podpora bola len nedávno pridaná do High Sierra.

mac pro 2019 concept
Bude nový Mac Pro hybridom medzi predošlými generáciami, alebo niečim úplne novým? Koncept – Pascal Eggert.

Bude zaujímavé sledovať, s akým ovocím Apple budúci rok príde. Nový Mac Pro by mal byť kompletne modulárnym systémom, no či sa bude podobať skôr na starý “vežovitý” dizajn, alebo niečo úplne nové, zatiaľ nevieme. Panzarino tvrdí, že ho rozhodne nemáme čakaž na júnovej WWDC konferencii – no Apple nás podľa neho ešte vždy môže prekvapiť aspoň jeho poodhalením.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.
pokračovanie článku

iStores prináša prémiový zážitok z Apple produktov do novootvorenej predajne v bratislavskom Avione

iStores, najväčší predajca produktov Apple na Slovensku, otvára 22. marca 2024 v bratislavskom Avione prvú predajňu Apple Premium Partner (APP), ktorá je svojím konceptom, úrovňou služieb a zákazníckym zážitkom doposiaľ najbližšie k predajniam Apple Store. Jediný priestor svojho druhu na Slovensku ponúkne na ploche 250 m2 nielen širokú škálu produktov Apple, ale aj kompletný servis, poradenstvo a unikátnu zákaznícku skúsenosť prostredníctvom školení a workshopov v jedinečnom interiéri s prémiovým vybavením.