Developeri sa už hrajú s novým ARKitom, pozrite sa aké sú jeho možnosti

ARKit iOS 11.3

Apple s iOS 11.3 predstavil aj aktualizovanú verziu rozhrania ARKit. Vývojári tak dostávajú nové možnosti pri tvorbe apiek s rozšírenou realitou.

ARKit 1.5 dostáva hneď niekoľko vylepšení. Okrem vyššieho zobrazovaného rozlíšenia a autofocusu podporuje hlavne lepšie rozpoznávanie nepravidelných plôch a zvislých povrchov.

Aj keď do verejného vydania nového systému je ešte ďaleko, vývojári sa už stihli zoznámiť s aktuálnou betou a na Twitteri sa podelili o prvé nápady a koncepty.

Očividné uplatnenie nájde nové vertikálne AR pri hrách. Vo videách nižšie telefón rozpoznáva stenu, či predmety ako monitor počítača a dokáže do nich zakomponovať virtuálne predmety ako loptičky a lietajúce papagáje.

Rozpoznávanie zvislých plôch však môže poslúžiť aj na umiestnenie neherných predmetov, napríklad umeleckých diel v galérii, či na mapovanie kuchynských povrchov.

Najzaujímavejším využitím je však jednoznačne rozpoznávanie reálnych predmetov, akými sú obrazy, obaly kníh, či filmové plagáty. Vývojári tak môžu ľahko vytvoriť aplikácie, ktoré vám v obchode ukážu recenzie a obsah vystavených kníh, pustia trailer k filmu, alebo zobrazia nutričné informácie o balíku čipsov.

iOS 11.3 s novým ARKitom vyjde niekedy v priebehu jari. Momentálne je systém dostupný ako beta pre vývojárov a členov beta programu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.
Gemini
pokračovanie článku

Kto prinesie vyspelú AI na iOS 18? Apple to nebude

Koncom minulého roka sa objavila správa, podľa ktorej Apple plánuje priniesť rozšírenú AI funkcionalitu na iPhone a ďalšie zariadenia. Výraznou premenou by si mala prejsť Siri, digitálna asistentka, ktorá už skôr zaostávala za konkurentmi, vo svete GPT je však ešte archaickejšia.