Vyšiel Monument Valley II, sequel ku kultovej iOS hre

Počas predstavovania iOS 11 a redizajnovaného App Storu včera na WWDC Apple nenápadne spomenul aj pokračovanie ikonickej puzzle plošinovky pre iOS.

Pôvodný Monument Valley vyšiel ešte v roku 2014 a ihneď v komunite zožal obrovský úspech. Za originálny a inovatívny dizajn si vyslúžil od Applu ocenenie hra roka a stiahlo si ho vtedy viac než 30 miliónov ľudí. A aj keď vývojár Ustwo sa od vývoja pokračovania najprv dištancoval, napokon rozšíril svoj malý tím zamestnancov a pustil sa doňho.

Monument Valley II ide na prvý pohľad v rovnakých koľajách ako jeho predchodca. Unikátne farebné scenérie a hádanky zahrávajúce sa s priestormi podfarbenými ambientnou hudbou však dopĺňajú nové herné elementy ako portály, či rastúce stromy. V sequeli tentoraz prevezmete úlohu nových postáv – matky s dieťaťom, ktoré dávaju hre iný, emocionálnejší rozmer a taktiež aj väčší dôraz na príbeh.

Monument Valley II je dostupný pre iPhone a iPad a stiahnuť si ho môžete na App Store za 5,49 eur.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.