Vnútro iPhonu – pozrite si interaktívny web s komponentami každého modelu

Krásny interaktívny web prezentuje vnútro a komponenty takmer každého vydaného iPhonu.

Aj keď vďaka publikáciám ako iFixit, ktoré každoročne rozoberajú nové produkty od Applu a iných spoločností, máme vždy prehľad o tom, ako vyzerajú najnovšie iPhony zvnútra. Trocha retrospektívy však nikdy nezaškodí. Server Bloomberg skompiloval galériu všetkých dôležitých modelov iPhonu a v efektnej interaktívnej podobe si ich môžete pozrieť na ich webe.

Stránka momentálne obsahuje osem modelov iPhonu – od originálneho modelu, cez 3G, 3GS, 4, 5, 6, 7 až po 8. Neskôr by sa však mali objaviť okrem očakávanej novinky iPhonu X aj staršie S-kové modely a iPhone 5c. Po prejdení myšou na jednotlivé telefóny sa zobrazí ich vnútorné usporiadanie. Ak však na ne kliknete, dostanete kompletný prehľad použitých komponentov, ich ceny a pôvodu a taktiež krátke info o samotnom telefóne a jeho predstavení.

Vôbec prvý iPhone vyzeral vnútri veľmi odlišne od svojich nasledovníkov.

Je zaujímavé, že iPhony sa rozmiestnením použitého hardvéru zásadným spôsobom nezmenili už od legendárnej 4ky. Všetky po ňom nasledujúce modely disponujú tenkou podlhovastou batériou a matičnou doskou s miniatúrnymi čipsetmi.

O to viac prekvapí vnútro prvých troch modelov, ktoré narozdiel od vlastných Apple komponentov využívajú predovšetkým voľne dostupné súčiastky, vrátane batérie a procesoru.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.