Pozrite si inšpiratívnu reč, ktorú dal Tim Cook absolventom MIT

Tim Cook vo svojej piatkovej reči pre MIT hovoril o osobných hodnotách, zmysle života a taktiež si zažartoval na margo Windowsu.

Absolventom Massachusetts Institute of Technology predostrel svoju vlastnú cestu za zmyslom života. Hľadal ju v štúdiu, neskôr v zamestnaní, skúšal meditáciu, náboženstvo a čítal uznávaných autorov a filozofov. Zažartoval, že v mladíckej nerozvážnosti taktiež experimentoval s Windows PC. “To tiež očividne nefungovalo” poznamenal.

Až keď sa v roku 1998 dostal do Jobsovho Applu, ktorý bol vtedy na okraji bankrotu si uvedomil, že najväčšou a najdôležitejšou životnou otázkou je “ako môžem slúžiť ľudstvu?”

“Bolo to v tom momente, po pätnástich rokoch hľadania, keď niečo kliklo. Konečne som sa cítil v súlade so spoločnosťou, ktorá spájala náročnú prácu a špičkovú technológiu s vyšším zmyslom. V súlade s vodcom, ktorý veril tomu, že technológia, ktorá ešte neexistuje, dokáže zmeniť zajtrajší svet. V súlade so sebou a svojou vnútornou potrebou slúžiť niečomu väčšiemu.

Samozrejme, v tom momente som nič z toho nevedel. Bol som len vďačný za to, že zo mňa opadla tá psychologická záťaž. Ale keď sa obzriem späť, moje napredovanie dáva väčší zmysel. Nikdy by som nenašiel svoj zmysel v spoločnosti, ktorá sama nemá jasný účel. Steve a Apple mi umožnili vrhnúť sa do práce, osvojiť si ich misiu a urobiť ju svojou vlastnou. Ako môžem slúžiť ľudstvu? To je najväčšia a najdôležitejšia životná otázka.”

Celú Cookovu reč si môžete pozrieť na videu vyššie. Začína sa približne okolo 7-mej minúty.

komentár
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.