Pioneer predstavil zatiaľ najlepšie Lightning slúchadlá

Keď Apple z iPhonu odstránil audio jack, zástancovia tohto rozhodnutia často argumentovali rozšírenými možnosťami, ktoré v budpcnosti Lightning slúchadlá prinesú.

Od predstavenia iPhonu 7 však prešiel takmer polrok, no na poli so smart Lightning slúchadlami sa toho priveľa nezmenilo. Apple predstavil svoje Lightning EarPods, no okrem zmeny konektora nič nové neprinášajú. Miesto toho sa spoločnosť sústredí na bezdrôtové AirPods a mnoho ostatných výrobcov tento trend nasleduje taktiež.

Pioneer však minulý týždeň predstavil doposiaľ zrejme najlepšie vybavené Lightning slúchadlá na trhu. Modely Rayz a Rayz Plus ponúkajú rušenie okolitého hluku, prispôsobiteľné ovládanie a ďalšie vymoženosti. Všetko v kompaktnom “štuplovom” prevedení, ktoré sa vďaka Lightning konektivite nemusí nabíjať.

Obe verzie majú na sebe šesť mikrofónov, ktoré odfiltrujú bežné hlučné prostredia ako školu, či mestský ruch. Na optimizáciu noise cancelling funkcionality pritom slúchadlá skenujú tvar vašich uší. Pioneer vraví, že prídavná aplikácia pre iPhone v budúcnosti prinesie ďalšiu smart funkcionalitu. Slúchadlá taktiež ponúkajú tzv. HearThru mód, ktorý vpúšťa dnu dostatok zvukov na to, aby ste neboli od okolitého sveta úplne izolovaní.

Podobne ako AirPody, Rayz obsahujú senzory, ktoré prerušia prehrávanie hudby po vytiahnutí slúchadla z ucha. Okrem klasického ovládania hlasitosti a prehrávanie na kábli nájdeme aj dodatočné, programovateľné tlačidlo, ktoré môžete využiť napríklad na spustenie konkrétnej aplikácie. A úplnou čerešničkou na torte je podpora pre nabíjanie iPhonu pri počúvaní hudby. Tento dodatočný Lightning port ponúka len drahší Rayz Plus model, Pioneer vraví, že ide o prvé slúchadlá na svete s takouto funkcionalitou.

Viac informácií sa dozviete na oficiálnom webe. Štandardná verzia Rayz je dostupná za 99,95 dolárov v čiernom a bielom prevedení a vyšší model Rayz Plus za 149,95 dolárov v čiernom, či bronzovom farebnom prevedení.

komentáre
  1. – zavadzajuci nadpis
    – ziadne informacie o zvuku
    – gramaticke chyby
    Predpokladam som, ze kedze sa nejedna o produkt z dielne spolocnosti Apple, tak si precitam recenziu. Odporucam nerobit novinky ohladom inych spolocnosti. Tolko skutocne uzitocnych nastrojov (hardverovych) pre produkty znacky Apple, ktore vysli v minulosti a na Vasom webe o nich nebola ziadna zmienka, preco preferovat niektore len kvoli tomu, ze si ich vyrobca zaplatil reklamu na nejakom medzinarne uznavanom Apple portali? Netreba kopirovat vsetky clanky od konkurencie. Vazne uz neviem, ktory slovensky web sledovat. Vacsina redaktorov (nehovorim teraz o autorovi tohto clanku, zovseobecnujem) pise o veciach, ktorym nerozumie, preklada z jazyka, ktoremu nerozumie do jazyka, ktoremu takisto plne nerozumie…

    0
    0
  2. A chcem sa MacBlogu podakovat za opatovne povolenie moznosti komentovat clanky ludom, ktory nedisponuju facebook uctom.

    S pozdravom
    MUDr.Nudl

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.
pokračovanie článku

iStores prináša prémiový zážitok z Apple produktov do novootvorenej predajne v bratislavskom Avione

iStores, najväčší predajca produktov Apple na Slovensku, otvára 22. marca 2024 v bratislavskom Avione prvú predajňu Apple Premium Partner (APP), ktorá je svojím konceptom, úrovňou služieb a zákazníckym zážitkom doposiaľ najbližšie k predajniam Apple Store. Jediný priestor svojho druhu na Slovensku ponúkne na ploche 250 m2 nielen širokú škálu produktov Apple, ale aj kompletný servis, poradenstvo a unikátnu zákaznícku skúsenosť prostredníctvom školení a workshopov v jedinečnom interiéri s prémiovým vybavením.