Nové iPhony naďalej ponúknu 3,5 mm slúchadlový adaptér v balení

Keď Apple minulý rok eliminoval slúchadlový jack, pribalil k telefónu aspoň malú redukciu na Lightning. Pri iPhone 8 by sme sa jej mali dočkať tiež.

Podľa analytikov z Barclays budú mať všetky tri nové modely pribalenú Lightning – 3,5 mm redukciu. Napriek tomu sa jej Apple plánuje v dohľadnej budúcnosti zbaviť, možno už v roku 2018.

Známy japonský blog Mac Otakara pritom pred dvoma mesiacmi tvrdil opak a podľa jeho informácií v balení nových iPhonov nebude slúchadlový adaptér, ani USB-C kábel. Odstránenie jacku je však natoľko kontroverzným krokom, že pribaľovanie redukcie aj v budúcich modeloch dáva zmysel. Na druhej strane na trhu sú už originálne bezdrôtové riešenia priamo od Applu v podobe AirPods a BeatsX.

Aj keď nad adaptérom a jeho absenciou asi väčšina ľudí len mávne rukou (Apple ho predáva aj samostatne, za na svoje štandardy pomerne lacných 9 dolárov) išlo by o aspoň o vľúdne gesto pre každého, kto chce s telefónom používať vlastné káblové slúchadlá.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.
Gemini
pokračovanie článku

Kto prinesie vyspelú AI na iOS 18? Apple to nebude

Koncom minulého roka sa objavila správa, podľa ktorej Apple plánuje priniesť rozšírenú AI funkcionalitu na iPhone a ďalšie zariadenia. Výraznou premenou by si mala prejsť Siri, digitálna asistentka, ktorá už skôr zaostávala za konkurentmi, vo svete GPT je však ešte archaickejšia.