Microsoft Edge je už dostupný pre iOS

Mobilná verzia prehliadača Microsoft Edge práve vyšla z beta testovania a stiahnuť si ju môžete aj na iPhone. Zatiaľ však len v US.

Microsoft Edge vo verzii pre Android a iOS bol predstavený ešte minulý mesiac, avšak len ako beta. Teraz sa prehliadač objavil vo svojej finálnej podobe a stiahnuť si ho môžete oficiálne.

Edge pre iOS je zmenšeninou pôvodnej Windows verzie a zaujme predovšetkým používateľov PC. Dôvod na jeho uprednostnenie pred Safari je jasný – synchronizácia záložiek, hesiel, uložených článkov a ostatných údajov medzi všetkými zariadeniami. Vlajkovou funkciou je podľa Microsoftu obdoba Continuity z Apple ekosystému, teda otvorenie aktuálnej webstránky z iPhonu aj na PC, alebo opačne. Vzhľadom na absenciu Safari na Windowse ide o vítanú novinku, budete na ňu však potrebovať najnovší Windows 10 Fall Creator’s Update.

Okrem toho Edge podporuje štandardné funkcie ako inkognito režim, hlasové vyhľadávanie, zgrupovanie záložiek, histórie a reading listu do jedného tabu, či vstavanú čítačku QR kódov.

Aplikácia však zatiaľ nie je k dispozícii vo verzii pre iPad a nepodporuje ani displej iPhonu X. Spolu s faktom, že si na iOS stále nemôžeme nastaviť predvolený internetový prehliadač, tak Edge obsahuje nejeden kompromis. Jedným z nich je aj fakt, že na slovenskom a českom App Store si ho momentálne nestiahnete. Ak však máte k dispozícii napríklad americké Apple ID, vyskúšať si ho môžete na tomto odkaze.

UložiťUložiťUložiťUložiť

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.