iPhone 8: Porovnanie veľkosti s iPhonom 7 a Galaxy S8

Najnovší leak ohľadom iPhonu 8 potvrdzuje jeho fyzické rozmery. Ako je na tom v porovnaní so súčasným iPhonom 7 a Galaxy S8?

Podľa Benjamina Geskina, ktorý doteraz poskytol väčšinu leakov a informácií o pripravovanom iPhone 8, bude mať nový telefón rozmery 143,59 x 70,94 x 7,57 mm. Mal by tak byť mierne vyšší, širší a hrubší než súčasný iPhone 7 – ten má rozmery 138,3 x 67,1 x 7,1 mm. Oproti Plus modelu bude omnoho menší, avšak s väčším 5,8″ displejom.

iphone 8 iPhone 7 plus
iPhone 8 oproti súčasnému iPhonu 7 a 7 Plus.

V porovnaní s aktuálnou vlajkovou loďou Samsungu, ktorá taktiež ponúka priestranný edge to edge displej, by na tom bol podobne. Oproti menšiemu Galaxy S8 modelu s 5,8″ displejom a rozmermi 148,9 x 68,1 x 8,0 mm bude o niečo kratší, no širší a o takmer pol milimetra tenší.

iphone 8 galaxy s8
iPhone 8 oproti vlajkovým lodiam Samsungu – Galaxy S8 a S8+.

iPhone 8 by mal byť predstavený v septembri a okrem nového dizajnu s veľkým OLED displejom so vstavaným Touch ID by mal priniesť aj bezdrôtové nabíjanie, vertikálnu duálny fotoaparát a prednú kameru s rozpoznávaním 3D objektov. Zdá sa, že Apple už finalizoval sklenený dizajn s Touch ID v displeji a v tejto podobe aj telefón na jeseň uvidíme. Aká bude však jeho dostupnosť a cena, ostáva otázne.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.