Dočkáme sa čoskoro 4K iTunes filmov aj od Disney?

Apple v septembri spustil predaj a výpožičky filmov na iTunes aj v 4K rozlíšení. Jedno z najväčších filmových štúdií však v ponuke stále chýba.

Disney s Applom ako jediné veľké Hollywoodske štúdio ešte neuzavrelo dohodu na predaj 4K filmov a háčik bude zrejme v cene, ktorá je na iTunes identická ako pri klasických Full HD verziách filmov. To sa však môže už čoskoro zmeniť.

Používatelia si nedávno v iTunes Store všimli nový banner na Guardians of the Galaxy Vol. 2, konkrétne frázu “Watch it in 4K HDR”. Film síce zatiaľ v 4K dostupný nie je, nebolo by to však prvýkrát, keď cez Store unikli nové informácie.

Zdroj: MacRumors

Guardians produkuje Marvel Studios, ktoré priamo vlastní Disney. Ak by teda zmienka o 4K nebola len chybou na strane Applu, čoskoro by sme sa mohli dočkať katalógu 4K filmov aj od Disney. Patrili by k nim okrem Marvel univerza aj Disney a Pixarové animáky, či séria Star Wars.

Disney by sa tak pridalo k štúdiam 20th Century Fox, Lionsgate, Paramount, Sony, Warner Bros. a Universal Pictures.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.