Analógový loading – aj čakanie môže byť krásne

Do kontaktu s loadingovou obrazovkou prišiel snáď každý, kto niekedy pracoval s počítačom. A aj keď ich je v dnešnej dobe vďaka flash pamätiam a vysokorýchlostnému internetu menej než kedykoľvek predtým, stále dokážu byť nesmierne frustrujúce.

Animátor a režisér Raphael Vangelis sa však pozrel na ich svetlejšiu stránku a pripravil krátky stop motion film, ktorý loading ukazuje vo forme, akú ste ešte nevideli. Digitálne animácie nahradil fyzickými objektami, ktoré vlastnoručne vyrobil pomocou 3D tlačiarne, namaľoval a naaranžoval do krásneho 2-minútového videa.

Film obsahuje ikonické kúsky ako neslávne známy Beach ball z macOS, plávajúce logo Windowsu, či rôzne ikonky z Google Drive. Celkovo sa tu vyskytuje 30 rôznych scenérií inšpirovanými loading obrazovkami z aplikácií ako Skype, Spotify, Soundcloud, Chrome, či služieb ako YouTube a Twitter, ktoré sú následne rozpohybované stop motion animáciou. Spoznáte ich všetky?

Ak nie, nevadí. Bližšie o nich hovorí samotný Vangelis v making of videu, ktoré ukazuje mravčiu prácu za tvorbou fyzických objektov pre film. Proces, ktorý je, celkom ironicky, rovnako zdĺhavý ako pozeranie na opakujúcu sa slučku na loadingovej obrazovke.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.