Vývojári f.lux žiadajú Apple, aby ich aplikáciu pustil na App Store

S príchodom iOS 9.3 Apple predstavil pomerne nečakanú funkciu Night Shift, ktorá v noci znižuje množstvo vyžarovaného modrého svetla kvôli pokojnejšiemu spánku. Ide v podstate o rovnaký princíp, na ktorom je postavená aplikácia f.lux, ktorú Apple minulý rok vyhodil zo svojho App Store.

F.lux, ktorý je už roky obľúbenou utilitou na Macu, totiž na iOS nabádal používateľov, aby si aplikáciu do svojho iPhonu nahrali prostredníctvom programu Xcode – čo je v priamom rozpore s pravidlami vývojárskeho programu. Len niekoľko mesiacov na to sa však Apple rozhodol identickú funkciu zabudovať priamo do iOS.

Vývojári stojaci za f.luxom už na margo veci stihli vydať oficiálne stanovisko, v ktorom síce oceňujú snahu Applu prinášať nové funkcie, no zároveň ho žiadajú, aby ich aplikáciu povolil späť na App Store a sprístupnil tak túto funkcionalitu aj pre tretie strany. API rozhrania, ktoré umožňujú nastavenie teploty displeja totiž nie sú v súčasnosti verejné – jeden z dôvodov, prečo pôvodná aplikácia nebola schválená.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.