tvOS 10 premení Apple TV na hernú konzolu

Chystaný operačný systém tvOS 10 pre Apple TV 4.generácie prináša množstvo noviniek, ktoré premenie Set-Top Box na hernú konzolu.

S príchodom tvOS 10 chce Apple premeniť Apple TV na hernú konzolu pre rodiny a príležitostných hráčov.Pribudla podpora až pre štyri ovládače, možnosť používať aj v hrách hlasovú asistentku Siri a niekoľko ďalších vylepšení.

Podpora pre “špeciálne” ovládače
V nových aplikačných frameworkoch sa objavila podpora “špeciálneho” príslušenstva, ktoré sa má pripájať k Apple TV pomocou bezdrôtovej technológie Bluetooth. Môže to byť napríklad volant, alebo tanečná podložka.

iPhone ako herný ovládač
Ak bude hra podporovať ovládanie pomocou diaľkového ovládača dodávaného k Apple TV, potom budú z toho profitovať aj majitelia iPhonov. Vďaka novej aplikácii budete môcť premeniť iPhone na ďalší herný ovládač. V režime na šírku bude k dispozícii dotyková plocha a dve tlačidlá.

apple tv konzola 2

Replay Kit
Ďalšia z noviniek v novom tvOS 10 bude Replay Kit, ktorý zaznamená herné úspechy alebo umožní živé streamovanie. Objavujú sa náznaky, že mikrofón v diaľkovom ovládači bude možné použiť pri komentovaní videa.

apple tv konzola 3

Hlásenia v aplikáciach
Chystaný operačný systém pre Apple TV bude podporovať hlásenia. Pomocou nich vás bude systém informovať o novinkách z aplikácií a hier.Napríklad ako zmeny v rebríčku alebo informácie o získaných archievementoch.

Momentálne je operačný systém tvOS 10 dostupný len pre registrovaných vývojárov a v priebehu júla očakávame prvú verejnú beta verziu. Finálna verzia bude sprístupnená zadarmo na jeseň tohto roka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.