Sprievodca vianočnými darčekmi pre majiteľa Macu

Vianoce sú čoskoro tu a s nimi aj ten typický hon za najlepším darčekom. V redakcii sme si však pripravili sériu článkov, v ktorých vám ukážeme výber najvhodnejších darčekov pre majiteľov Apple zariadení. V tomto článku sa zameriame na Mac.

Udalosťou roka vo svete Macu je nepochybne nový MacBook Pro s Touch Barom. Konečne sme sa dočkali sľubovaného redizajnu, ten však so sebou priniesol aj niekoľko kompromisov v podobe konektivity. Adaptéry budú pre majiteľa Macu darčekom číslo jeden. V našom sprievodcovi však nezabúdame ani na používateľov starších Macov.

Adaptéry

  • USB-C to USB Adapter – Nové MacBooky využívajú výhradne USB-C porty, svet je však stále plný klasických USB-A konektorov. To znamená, že bez adaptéru sa zaobíde máloktorý čerstvý majiteľ laptopov. Ponuka je však široká. Len Apple ponúka niekoľko riešení, od jednoduchého USB-C na USB-A adaptéru, až po multifunkčný hub s USB-C, USB-A a HDMI konektorom.

usb-c-usb-adapter

  • Lightning to USB-C Cable – Ak si na MacBooku zvyknete nabíjať svoj iPhone, vyhnite sa zbytočným redukciám a siahnite priamo po Lightning – USB-C kábli od Applu.

lightning-usb-c-cable

  • HyperDrive USB-C Hub – Komu je okrem USB konektivity smutno aj za vstavanou čítačkou pamäťových kariet, toho može potešiť elegantný USB-C hub od HyperDrive. Okrem USB-A portov na ňom nájdeme čítačku SD a micro SD kariet a jeden USB-C port. Ten okrem iného poslúži aj pre napájací kábel.

hyperdrive-usb-c-hub

Príslušenstvo

  • Apple Magic Keyboard – Ak hľadáte externú klávesnice pre svoj Mac, krok vedľa rozhodne nespravíte s tou originálnou od Applu. Nová Magic Keyboard ponúka vylepšený mechanizmus kláves a taktiež na jej chod nebudete potrebovať batérie. Obsahuje totiž vstavaný akumulátor, ktorý sa dobíja prostredníctvom Lightning káblu.

magic-keyboard-promo

  • Mobee Magic Charger – Staršia Magic Mouse mala vymeniteľné batérie a firma Mobee chcela prísť s moderným riešením, ako mať svoju myš vždy nabitú. Vydala preto nabíjačku Magic Charger, ktorej súčasťou je nabíjacia podložka a batéria s podporou indukčného nabíjania. Takto vznikne šikovná myš s bezdrôtovým nabíjaním.

mobee-magic-charger1

  • Transcend JetDrive 64GB – Prídavné úložisko sa vždy hodí a aj keď už dnes žijeme v ére cloudu, nie vždy máme pripojenie k internetu. Niekedy je lepšie mať prídavnú pamäť vždy pri sebe. Existuje však jedno praktické riešenie, pamäťové karty JetDrive. Design majú navrhnutý tak, aby po pripojení k telu boli zarovno s telom MacBooku. Je to teda aj elegantné riešenie.

transcend-jetdrive-lite

  • Harman Kardon Aura – Chcete niekoho potešiť skutočným zvukom? Potom určite odporúčame Harman Kardon Aura. Nejde síce o veľmi lacnú záležitosť, no z vlastnej skúsenosti môžem povedať, že je to jeden z najlepších reproduktorov, aký môžete zohnať. Vzhľadovo síce môže niekomu pripomínať dózu na ovocie alebo hranolkovač, no design je premyslený hlavne zvnútra, kde sa ukrýva naozaj výkonná sústava poskytujúca 360° zvuk a dokonalé basy. Mimochodom, ak ho budúci majiteľ pripojí k Apple TV, určite odporúčame Interstellar!

harman-kardon-aura

  • TwelveSouth BackPack for iMac – Využite miesto na zadnej strane vášho iMacu a uvoľnite si miesto na pracovnom stole. Kovový držiak BackPack je ideálny na umiestnenie a schovanie externých diskov, routerov a ďalšieho príslušenstva.

twelvesouth-backpack-imac

Ostatné

  • Microsoft Office 365 – Či jabĺčkar či woknár, kancelárska sada Office sa používa vo veľkom na oboch. V posledných rokoch však prešla na predplatný systém, kedy si môžu užívatelia predplatiť sadu a naviazať ju tak na svoj profil. Má to samozrejme niekoľko výhod. Jednak sa vytrácajú “verzie” a užívatelia majú jednoducho vždy tú najnovšiu. Jednak sa licencia už neviaže na hardvér a tak keď užívateľ prejde na novší Mac, jednoducho môže pokračovať v používaní toho istého Office, ktorý mal doteraz. Bonusom je 1TB úložisko OneDrive, ktoré sa dá použiť napríklad na uloženie filmov a ich následné streamovanie do Xbox One.

office-365-retail-box

  • New Mac Candle – Spoločnosť TwelveSouth tento rok predstavila raritku, ktorá bude určite hitom u každého Apple nadšenca. Ak ste už niekedy z krabice rozbaľovali nový Mac, určite si pamätáte jeho charakteristickú vôňu. Práve tú sa snaží napodobiť sviečka New Mac Candle, a to pomocou kombinácie mäty, broskyne, bazalky, levandule, mandarínky a šalvie.

new-mac-candle

  • Mac výtlačky od Susan Kare – Pre fajnšmekrov tu máme klasické výtlačky s motívmi ikon z vôbec prvého Macintoshu. Ich autorkou je Susan Kare, ktorá pôvodné ikony dizajnovala. V kolekcii nájdeme ikonický nápis hello, usmievavý Mac, ale aj pixelartového Steva Jobsa.

susan-kare-mac-prints

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.