Pozor na najnovší jailbreak iOS 9.3.3

Objavili sa podozrenia, že mnohí používatelia po odomknutí svojho iPhonu zaznamenali neoprávnený prístup do svojich účtov. Týka sa to hlavne Facebooku a online služieb, ktoré uchovávajú informácie o kreditných kartách, ako napríklad PayPal.

Minulý týždeň vydal tím Pangu nástroj na jailbreak pre aktuálnu verziu operačného systému iOS 9.3.3. Krátko nato sa objavili podozrenia, že niektorým používateľom po odomknutí iPhonu hackli účet na službe PayPal alebo na sociálnej sieti Facebook. K problémom sa vyjadril aj samotný tím Pangu prostredníctvom svojho Twitter účtu.

Za distribúciu nástroja na jailbreak je zodpovedná čínska spoločnosť 25PP. Tím Pangu ale stoji na ich strane a podľa ich vyjadrení nie sú takí hlúpi, aby prostredníctvom jailbreaku chceli získať peniaze používateľov. Na portáli Reddit ďalej vysvetľujú, že ide už  o štvrtý jailbreak z ich dielne a vybudovali si v komunite dobrú povesť, aj keď pochádzajú z Číny.

Ďalej vyjadrujú svoje sklamanie, že ľudia sú presvedčení o tom, že vložili „zadné vrátka“ do jailbreaku. Tím Pangu chce prísť celej situácii na koreň a požaduje od postihnutých používateľov ďalšie informácie.

Tím Pangu úzko spolupracuje aj so spoločnosťou 25PP a preverujú ich softvér, či neobsahuje zraniteľné miesta, avšak doteraz nebolo nič potvrdené.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.