Podľa nového patentu príde Force Touch aj na Magic Mouse

Po debute na Apple Watch sa rozhranie Force Touch postupom času rozšírilo aj na MacBooky a neskôr aj na Magic Trackpad, rozlišovanie tlaku zo všetkých ukazovacích zariadení k Macom zatiaľ nepodporuje len Magic Mouse. Aj to by sa však v dohľadnej dobe mohlo zmeniť.

Podľa serveru Patently Apple si spoločnosť nechala patentovať systém, ktorý by Force Touch priniesol aj na klasickú myš. Ten popisuje myš pozostávajúcu z dvoch komponentov: vrchná časť detekuje silu zatlačenia a prenáša ju tak na vnútorný tlakový senzor. Podobne ako v prípade trackpadov a iPhonu 6s, spätnú väzbu by mal poskytovať špeciálny motorček.

Magic Mouse bola naposledy aktualizovaná, spolu so zvyškom Macovho príslušenstva, minulý rok v októbri. Vymeniteľné akumulátory boli nahradené vstavanou batériou, ktorá sa nabíja pomocou (zvláštne umiestneného) Lightning portu, no narozdiel od trackpadu do vienka prekvapivo nedostala tlakové senzory.

Spomínaný patent môže naznačovať, že Apple je už takúto technológiu schopný implementovať do finálneho produktu, rovnako však do budúcna nemusí znamenať nič. Spoločnosť je totiž preslávená najrôznejšími patentami, ktoré sa napokon nezvyknú uplatniť v praxi.

magic-mouse-force-touch

Nové príslušenstvo pre Mac – Magic Keyboard, Magic Mouse 2 a Magic Trackpad 2

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.