Podľa IBM vyjde Mac vo firemnom prostredí lacnejšie ako PC

Mac lineup

IBM už nejaký čas svojim zamestnancom umožňuje vybrať si pracovný počítač, ktorý preferujú – Mac alebo PC. A prekvapivo, PCčka ich vôbec nevyjdú lacnejšie, práve naopak.

Viceprezident spoločnosti pre pracoviská, Fletcher Previn, na IT konferencii Jamf Nation User Conference priblížil detaily tohto rozhodnutia a jeho dopad na celkové náklady firmy. IBM používa Macy od roku 2015, prvý rok implementovali približne 30 tisíc strojov od Applu, v súčasnosti ich je však už trojnásobok.

Prvotné predpoklady o tom, že Macy budú pre spoločnosť príliš drahé, sa nenaplnili. Naopak, IBM za uplynulý rok zistilo, že práve zariadenia s Windowsom sú nákladnejšie. A to v niektorých prípadoch až o 543 dolárov. Závisiac od modelu, IBM na jednom Macu v porovnaní s PC za obdobie štyroch rokov ušetrí od 273 do 543 dolárov. “A to berieme do úvahy tie najlepšie ceny, aké nám dal Microsoft.” dodáva Previn.

steve_jobs_ibm_finger
Steve Jobs na ikonickej fotke z roku 1983 ukazuje, čo si myslí o svojom rivalovi. Zdroj: osxdaily.com

Ďalším bonusom je aj menšia náročnosť na technickú podporu. Napriek vyššej prvotnej cene Macy vyžadujú omnoho menej starostlivosti a údržby. Už pred rokom IBM tvrdilo, že len pät percent používateľov OS X kontaktovalo interné IT oddelenie s problémami, v porovnaní s 40 % používateľov Windowsu.

Obľúbenosť počítačov od Applu v IBM aj naďalej rastie. 73 % zamestnancov spoločnosti tvrdí, že ich ďalší pracovný počítač bude Mac. Aby dokázali uspokojiť dopyt, IBM momentálne zavedie do prevádzky v priemere 1 300 Macov každý týždeň.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.