iPhone 8 zrejme vyjde v rôznych verziách, len jedna bude obsahovať OLED displej

Všetko nasvedčuje tomu, že pripravovaný iPhone 8 bude radikálny. Konkrétne detaily sa však začínajú zahmlievať. Nové informácie o budúcoročných modeloch prináša Wall Street Journal.

Podľa denníka nás v roku 2017 čaká predstavenie hneď niekoľkých nových modelov. Apple momentálne testuje vyše desať rôznych variácií, vrátane očakávaného modelu so zakriveným OLED displejom. Ten však bude vďaka zvýšeným nákladom na výrobu pravdepodobne o niečo drahší ako súčasná generácia. Podľa analytikov je dokonca jeho výrobná cena vyššia v priemere o 50 dolárov.

iphone_7_display_hero_large_2x

Je tak celkom možné, že OLED iPhone 8 bude top modelom za špeciálnu cenu a portfólio budú dopĺňať štandardné modely so 4,7“ a 5,5” displejmi. Ako na tom však budú telefóny po funkčnej a dizajnovej stránke, je zatiaľ otázne. Minimálne vlajková loď s OLED panelom by však mala ponúknuť displej bez rámčekov so zabudovaným Touch ID senzorom a FaceTime kamerou.

Primárnym dodávateľom OLED displejov pre iPhone 8 bude zrejme Samsung, Apple však do výroby tlačí aj ďalšie spoločnosti. Aby sa predišlo problémom s dostupnosťou, displeje budú pravdepodobne vyrábať aj LG, Japan Display a Sharp.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.