iPhone 7 Plus je rýchlejší ako iPad Pro, obsahuje 3 GB RAM

iPhone 7 a iPhone 7 Plus ešte ani nie sú v rukách zákazníkov, no z uniknutých benchmark testov už vieme, ako sú na tom nové čipy s výkonom.

Len niekoľko hodín po stredajšom evente sa na internet dostali výsledky testu GeekBench, ktoré nám ukazujú, aký výkon prináša najnovšia generácia systémových čipov od Applu. Štvorjadrový A10 Fusion pozostáva z dvoch výkonných a dvoch šetrnejších jadier, ktoré oproti nim spotrebujú len pätinu energie.

iphone 7 plus geekbench

iPhone 7 Plus v teste dosiahol skóre 3233 bodov pre single-core výpočty a 5363 bodov pre multi-core. Oba výsledky sú vyššie v porovnaní s doposiaľ najvýkonnejším iOS zariadením, iPadom Pro s A9X čipom. Ten v rovnakom teste dosiahol “iba” 3075 bodov pre single-core a 4887 bodov pre multicore.

Okrem úctyhodných výsledkov testy taktiež ukázali, koľko pamäte RAM sa skrýva pod kapotou nového 7 Plus – konkrétne ide o 3 GB. 12,9“ iPad Pro si tak so svojimi 4 GB aj naďalej drží prvé miesto s najväčšou pamäťou. Zatiaľ však nevieme, koľko pamäte dostal menší 4,7” iPhone 7. Pred vydaním sa širili dohady o tom, že len Plus model dostane zväčšenú RAMku a klasická verzia ostane na 2 GB, podobne ako iPhone 6s. Minimálne čo sa týka výkonu procesora však menší model zaostávať nebude, A10 Fusion by mal byť rovnako výkonný v oboch zariadeniach.

iphone 7 plus geekbench ram

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.