Apple vydal tvOS 10 s vylepšeným vyhľadávaním a tmavým módom

apple tv tvOS 10

Spolu so systémami iOS 10 a watchOS 3 sa na verejnosť dostal aj najnovší tvOS 10. Na Apple TV poslednej generácie prináša vylepšenú Siri, jednoduchšie prihlasovanie a nočný režim.

tvOS 10 si môžete stiahnuť priamo na svojej Apple TV štvrtej generácie. Update nájdete v Systém > Aktualizácia softvéru. Ak máte zapnuté automatické aktualizácie, softvér sa nainštaluje aj sám.

V teritóriach s podporou Siri si používatelia budú môcť užiť pokročilejšie hlasové ovládanie. Vyhľadať tak budete môcť napríklad frázy ako “vysokoškolské komédie z 80-tych rokov”, laebo “filmy s dinosaurami”. Funkcia Live Tune zas umožní Siri prepnúť priamo do živého vysielania v konkrétnom kanáli.

apple-tv-tvos-10-dark-mode

Single Sign-On, ktorý značne uľahčuje celý proces prihlasovania do jednotlivých aplikácií v systéme, mal byť jeho súčasťou už teraz, v aktuálnej verzii sa však nenachádza. Funkcia používateľovi umožňuje prihlásiť sa so svojimi údajmi len raz, čím odbúrava nutnosť prihlasovať sa do každého predplateného kanálu zvlášť. Objaviť by sa mala v ďalších verziách systému.

Prítomný je však nový tmavý mód, ktorý spríjemňuje ovládanie Apple TV v šere a tešiť sa môžeme aj na nové verzie aplikácií Apple Music a Fotky. Vývojári taktiež dostali nové rozhrania na tvorbu softvéru – API pre nahrávanie obrazu, živý prenos, prístup k iCloud Photo Library, HomeKit a vývoj hier s komplexnejším ovládaním pomocou dodatočných ovládačov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.