Apple opravil bezpečnostnú dieru týkajúcu sa Siri v iOS 9.3.1

Predvčerom začalo po internete kolovať video ukazujúce ďalšiu bezpečnostnú dieru v iOS 9, pomocou ktorej ste sa mohli dostať k zamknutým kontaktom a fotkám len použitím Siri.

Apple však už chybu promptne opravil, nie však pomocou novej aktualizácie, ale priamo na vlastných serveroch. Spoločnosť túto skutočnosť dala do pozornosti krátkym vyjadrením pre Washington Post. Bezpečnostná diera sa týkala každého používateľa s aktivovanou asistentkou Siri a nainštalovanou poslednou verziou iOS 9.3.1.

Ako si môžete všimnúť na videu nižšie, bezpečnostná diera zneužívala schopnosť Siri vyhľadať email, či telefónne číslo na Twitteri, pomocou čoho ste sa ľahko mohli dostať k zoznamu kontaktov a tým pádom aj k fotografiám uloženým v telefóne aj bez jeho odomknutia. Po novom sa však k údajom už nedostanete a Siri vás pri prístupe na Twitter požiada o heslo.

Podľa 9to5Mac bola opravená taktiež ďalšia chyba, pomocou ktorej bolo prostredníctvom Siri možné aktivovať funkciu Night Shift aj počas zapnutého režimu slabej batérie. Teraz vás Siri varuje, že na spustenie Night Shift budete musieť tento režim najprv deaktivovať.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.