Video: Pozrite si Apple Pencil zblízka

MacRumors pripravil video o Apple Pencil. Táto novodobá ceruzka vyvinutá predovšetkým pre iPad Pro skúžili hlavne kreatívcom pre presnejšie skicovanie, kreslenie, písanie a pod. Ako vyzerá v skutočnosti?

Pri použití Apple Pencil s iPad Pro je prijímanie signálu vychádzajúceho zo zariadeni 240-krát za sekundu, vďaka čomu je úroveň latencie (času, ktorý uplynie do zobrazenia toho, čo nakreslíte, na obrazovke) veľmi nízka. Vďaka tomu máte pocit, akoby ste pracovali so skutočnou ceruzkou.

Snímače tlaku a sklonu v hrote Apple Pencil berú do úvahy intenzitu použitej sily, orientáciu a uhol ruky, takže je možné pohodlne tieňovať pomocou strany špičky, presne ako by ste očakávali od ceruzky. Takisto je možné tlakom určovať hrúbku kresby.

Apple Pencil je navrhnutá tak, aby ste popri práci s ňou mohli zároveň využívať aj dotykové gestá prstov. Takisto umožňuje dotýkať sa dlaňou obrazovky počas kreslenia, bez toho, aby vám to bránilo v práci.

Batéria vám vydrží 12 hodín. A ak sa vám ceruzka vybije a máte naponáhlo, stačí 15 sekúnd, aby ste získali ďalšiu pol hodinu kreslenia.

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť