V Prahe bolo otvorené najväčšie Apple múzeum na svete

V historickom centre Prahy je už od minulého víkendu otvorené nové Apple múzeum, ktoré uchováva najväčšiu súkromnú zbierku Apple produktov na svete. Výstava obsahuje veľkú väčšinu výrobkov z rokov 1976 až 2012, od vzácnych exemplárov v podobe Apple Lisa, či Apple II, až po najnovšie iMacy.

apple-museum5

Zbierka obsahuje taktiež menej známe jablčné produkty z 80tych rokov, ako napríklad tlačiarne a fotoaparáty a taktiež počítače spoločnosti NeXT. Medzi ďalšie unikáty patrí napríklad limitovaný iPod Beatles box set, ktorý sa predával v roku 2008 za takmer 800 dolárov.

Jednotlivé produkty potom dopĺňajú najrôznejšie citáty, vizitky a osobné predmety, predovšetkým od Stevea Jobsa. Čerešničkou na torte je pripravovaná reštaurácia, ktorá bude podávať výhradne raw vegánske špeciality.

apple-museum1 apple-museum2 apple-museum4

Lístky do múzea stoja 11 eur na osobu (v prípade študentov 8 eur a detí 5 eur) a všetky zisky z nich putujú priamo na charitu.

Celú galériu z výstavy si môžete pozrieť na tomto odkaze.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.