V budúcnosti sa ráta s nárastom zariadení využívajúcich Siri

Vízia budúcnosti vo využívaní technológií rozpoznávajúcich ľudskú reč a spracovávajúcich prirodzený jazyk, teda aj vo využívaní Siri, je tá, že sa čoskoro začne zavádzať aj do zariadení ako sú chladničky, termostaty, roboti a do stále väčšieho množstva aplikácií.

Vývojári z Nuance vytvorili nový systém, ktorý je v súčasnej dobe v beta verzii a umožňuje spoločnostiam do svojich hardvérov alebo aplikácií zahrnúť kód s jazykovými príkazmi a vytvoriť tak hardvér alebo aplikáciu s technológiou, akou je aj Siri. Nazýva sa Nuance Mix a každý, kto má záujem vytvoriť cez systém svoj vlastný kód, stačí, ak sa prihlási do programu.

Kenn Harper, riaditeľ projektového manažmentu z Nuance sa pre Cult of Mac vyjadril:

Každý vývojár, malý alebo veľký, sa môže prihlásiť a definovať sadu prípadov použitia jazyka. Bude možné hovoriť so všetkým, čo máte doma alebo v práci.

Keď sa prihlásite do programu Nuance Mix beta ako vývojár, dostanete prístup k veľkej sade kódovacích nástrojov, ktoré umožňujú vytvoriť súbor rozpoznávajúci reč a viazaný k špecifickým požadavkám hardvéru alebo softvéru.

Ak vývojári začnú nástroj využívať, môže sa očakávať nárast zariadení a aplikácií, ktorým budú môcť spotrebitelia dávať slovné príkazy.

Ako program funguje si pozrite v tomto videu:

https://www.youtube.com/watch?v=M0tppvmvNn4

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.