Twitter mení systém lajkovania z hviezdičiek na srdcia

Twitter na svojom blogu ohlásil zmenu v štýle, akým sa budú po novom na sociálnej sieti označovať obľúbené príspevky. Hviezdičky, alebo Favorites, nahradia srdiečka – Likes. Za zmenou stojí presvedčenie spoločnosti, že označovanie tweetov hviezdičkami môže byť pre nových používateľov mätúce.

Systém, ktorý tu bol ešte pred tým, ako konkurenčný Facebook začal používať svoj známy modrý palec, pôvodne slúžil na pridávanie tweetov medzi záložky, no postupom času sa zmenil na niečo veľmi podobné lajkom. Nový spôsob by mal spraviť používanie sociálnej siete o niečo intuitívnejšie. Srdce je podľa Twitteru taktiež univerzálnejším symbolom na vyjadrenie emócií, než hviezda.

Zmena je aktívna ihneď na mobilných aplikáciách, webe, v aplikácií TweetDeck a Twitter pre Windows 10 a v Android verzii Vine. Srdcia sa čoskoro objavia aj na Vine pre iOS a Twitteri pre Mac.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.