Steve Jobs uvažoval nad “Apple Car” už v roku 2008

Idea auta vyrobeného značkou Apple je vo firme prítomná už nejakú dobu. Vyplýva to z tvrdenia bývalého šéfa iPodu, Tonyho Fadella, ktorý odhalil, že Steve Jobs sa s myšlienkou Apple auta pohrával už v roku 2008.

Neskôr poznamenal, že kým ešte pracoval v Apple, realizácia tejto myšlienky sa nezačala. Priznal sa, že sa zabávali spolu s Jobsom predstavovaním si budúceho auta, kedy rozmýšľali nad dizajnom rôznych prvkov, ale takisto nad pohonom.

Podobne sa vyjadril aj šéf marketingu Apple už v roku 2012, keď rozprával o tom, ako úspech iPodu dodal všetkým zamestnancom Apple pocit, že môžu meniť svet a vymýšľať nové veci. Povedal “…robiť fotoaparáty, autá, šialené veci…”, čím naznačil, že myšlienka ohľadom auta už je vo firme prítomná.

Povráva sa, že práve Apple auto bude novým veľkým produktom Apple, čím vstúpi na úplne nový trh. Špekuluje sa ohľadom toho, či má Apple ambíciu vyvinúť samošoférovací automobil a teda konkurovať Tesle, Google a dokonca Uberu. Nepotvrdené informácie hovoria, že na Apple Car pracuje približne 600 ľudí a projekt má krycí názov “Titan”.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.